Deze foto moet ergens in 1920 zijn gemaakt (misschien eerder) in Café ⛾ De Rozenhof in Zutphen het stond links op de hoek van de Rozengracht en Barlheze, destijds Barlheze nr. 68, Op de foto staat Helena de Vries (1900-1987) samen met Arnoldus Martinus Hoegen Dijkhof (1904-1944) het café was van haar vader De Vries was tot 1930 uitbater, hij was een actieve middenstander die onder meer aan de basis heeft gestaan van Buurtvereniging Barlheze. Deze buurtvereniging verzorgde bijvoorbeeld de feestbogen die bij belangrijke gebeurtenissen aan de ingangen van de Barlheze werden opgericht, zoals voor de verjaardag van koning Willem III in 1887 en bij de inhuldiging van koningin Wilhelmina in 1898. De serre voor het café werd tussen 1914 en 1915 geplaatst, zeer tegen de zin van een aantal gemeenteraadsleden. Men vreesde toename van het drankmisbruik. 

Arnoldus Martinus Hoegen Dijkhof  zoon van Arnoldus Martinus Hoegen Dijkhof (1871-1936) eigenaar van Hotel de Beurs in Apeldoorn) huwt Helena Maria de Vries Haar vader was eigenaar van café Stationszicht aan de Rozengracht . Helaas kwam Arnoldus Martinus Hoegen Dijkhof al te overlijden op 49 jarige leeftijd

Vanaf circa 1930 was Arnold Hoegen Dijkhof eigenaar van het etablissement. Zijn café Stationszicht aan de Rozengracht in Zutphen dat erg populair was vanwege de riante locatie, overleefde het bombardement en de oorlog niet. Hij is overleden op 14 oktober 1944 tijdens het mislukte Engelse bombardement op de IJsselbrug van Zutphen.

Het bombardement op Zutphen vond plaats op zaterdagmiddag 14 oktober 1944. Geallieerde vliegtuigen wilden de Oude IJsselbrug in Zutphen bombarderen om de aanvoer van troepen en wapens voor de Duitse bezetter richting Arnhem te verhinderen. De bommen kwamen echter vooral op de nabij gelegen stadswijk aan de centrumkant van het station terecht. De gevolgen waren verwoestend. Straten als Rozengracht, Barlheze, Kreijnckstraat en Apenstert werden bijna compleet weggevaagd. Het stationsgebouw werd zwaar beschadigd, maar bleef tot 1952 in gebruik. Onder de burgerbevolking vielen meer dan honderd doden en honderden gewonden. 92 doden werden begraven op de algemene en katholieke begraafplaats aan de Warnsveldseweg. Het aantal doden liep op tot boven de honderd, omdat een aantal vermisten nooit werd teruggevonden.

Hieronder het café de Rozenhof de derde foto is van het café na het bombardement en de vierde foto is het café van Arnold in Apeldoorn.

Arnold en Helena hadden vier kinderen bij het lezen van dit verhaal kwam ik achter het volgende het derde kind van hun Hendrukus Martinus Hoegen Dijkhof (1928-2007) ging 27 januari 1954 (woensdag), Nunspeet trouwen met Aartje (Mop) Berghuis (1939-2004) beide werkte op de Mallejan in Vierhouten waar ik ook heb gewerkt van 1971 tot 1974 in de keuken ongeveer in die tijd werkte Hendrik daar ook, het is wel raar als dit zit te lezen dat je dan ontdekt dat deze man gewoon familie van je is wat ik toen natuurlijk nog niet wist. Leuk misschien te weten is dat de vrouw van Hendrik een acgter tante is van Steven Berghuis de voetballer nu bij Ajax want steven zijn vader komt van oorsprong ook uit Vierhouten en komt ook voor in de Familie van Dragt uit Epe,