Inmiddels alweer 23 jaar geleden ontplofte de vuurwerkfabriek in Enschede, deze puinhoop bleef erover van het pand waar mijn oudste dochter toen woonde en een nicht van ons  woonde een paar straten verderop. Gelukkig waren ze beide niet in Enschede op het moment van de ontploffing, maar ze waren natuurlijk wel alles kwijt. 

De vuurwerkramp in Enschede vond plaats op zaterdag 13 mei 2000 in de Nederlandse stad Enschede. Een opslagruimte met vuurwerk van het bedrijf S.E. Fireworks vatte vlam en ontplofte uiteindelijk. Er vielen 23 doden, onder wie 4 brandweermannen, ongeveer 950 mensen raakten gewond en 200 woningen werden verwoest. waaronder haar woning en de woning van een nicht die een paar straten verderop woonde, mijn dochter woonde precies in de achtertuin van S.E. Fireworks.

Ze studeerde toen aan de hoge school in Enschede ik vond dat die het allemaal netjes hebben opgelost betreffende leerboeken en studie. Net als de gemeente Enschede heeft het netjes en correct afgehandeld.

S.E. Fireworks (afkorting van Smallenbroek Enschede Fireworks) importeerde Chinees vuurwerk dat werd gebruikt bij popconcerten. De brand begon rond drie uur 's middags, op het werkterrein van een pakhuis van S.E. Fireworks. In dit pakhuis lag ongeveer 900 kilogram vuurwerk opgeslagen. Het vuur verspreidde zich naar twee containers, die illegaal buiten het gebouw waren opgeslagen. De ter plaatse gekomen brandweerploeg kon niet verhinderen dat nog een derde container vlam vatte. Deze ontplofte korte tijd later. Een kettingreactie van meer ontploffingen resulteerde ten slotte in de grootste ontploffing; die van de centrale bunker. Hierbij kwam 177 ton vuurwerk tot explosie.