Hierboven een foto van de Zeigelbaan 66 na het Bombardement waar de familie Stapper een slagerij had.

Oswald Wilhem Friederich Stapper (1905-1944) geboren op 12 april 1905 (woensdag) – Wald Sollingen (Duitsland) en is overleden op 19 september 1944 (dinsdag) – Nijmegen, leeftijd bij overlijden: 39 jaar oud. Hij had een eigen slagerij in Nijmegen aan de Zeigelbaan 66, hij trouwde op 3 februari 1932 (woensdag), Appeltern, met Arnolda Cornelia Maria Nolda Gruijthuijsen (1903-1944) is geboren op 16 maart 1903 (maandag) – Appeltern en is overleden op 22 februari 1944 (dinsdag) – Nijmegen, leeftijd bij overlijden: 40 jaar oud. Nolda werkte in de slagerij

Nolda is omgekomen bij Het geallieerde Bombardement op Nijmegen op 22 februari 1944 is in termen van aantal slachtoffers een van de grootste bombardementen op een Nederlandse stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bijna 800 mensen kwamen om het leven, maar waarschijnlijk ligt het aantal doden hoger, omdat onderduikers niet meegeteld konden worden. Een groot deel van de historische binnenstad werd door Amerikaanse vliegers verwoest, waaronder de Grote of Sint-Stevenskerk. Ook de Sint-Augustinuskerk en het spoorwegstation (het eigenlijke doelwit werden ernstig beschadigd.

Nolda was de dochter van Johannes C. van Gruijthuijsen en Anna C. Belgers. Arnolda Cornelia Maria van Gruijthuijsen(roepnaam: Nolda), geboren op 16 maart 1903 te Appeltern (Gelderland), was op 3 februari 1932 te Appeltern getrouwd met Oswald Willem Frederik Stapper, geboren op 12 april 1905 te Solingen (Duitsland). Deze was volgens zijn persoonskaart (uit het bevolkingsregister) wel van Nederlandse nationaliteit.

Samen kregen zij twee kinderen: Wilhelmina Augusta Maria (roepnaam: Willy)Stapper, geboren op 25 december 1932 te Nijmegen; en Anna Wilhelmina Maria (roepnaam: Anny) Stapper, geboren op 6 september 1934 te Nijmegen.

Nolda Stapper-van Gruijthuijsen en Oswald Stapper dreven samen een slagerij aan de Zeigelbaan. Op 22 februari 1944 was Oswald net op weg gegaan naar het slachthuis, toen het grote bombardement op de binnenstad van Nijmegen losbarstte en hun woning instortte. Door het vele puin en de vlammenzee kon niemand van de zes aanwezigen worden gered. Nolda kwam met haar twee dochters Willy en Anny, het vriendinnetje Annie Repkes, haar ondergedoken broer Arnold van Gruijthuijsen en het dienstmeisje Rietje Thus om het leven. De vader van het gezin, Oswald Stapper, overleed later op 19 september 1944 tijden de bevrijdingsgevechten te Nijmegen

Nolda en Oswald hadden twee dochters die ook omkwamen bij het bombardement ook woonde daar een broer van Nolda, Johannes Arnold M. van Gruijthuijsen was de zoon van Johannes C. van Gruijthuijsen  en Anna C. Belgers. Hij was ondergedoken bij zijn zus Nolda en zwager Oswald Stapper boven hun slagerij en leerde daar het slagersvak. De slagerij met woonhuis lag aan de Zeigelbaan. Tijdens het bombardement bevond hij zich op de binnenplaats achter de slagerij en is daar omgekomen. Zijn lichaam werd pas na weken puinruimen teruggevonden. Arnold was verloofd met Gonny van Cromvoirt die al een zwaar verlies had geleden. Haar vader was door het vallen van de Stevenstoren klem komen te zitten en levend verbrand in de Stikke Hezelstraat.

Er was tijdens het bombardement ook nog een vriendinnetje van de meisjes ook zij kwam om het leven Annie Repkes was het enige kind van Theodorus Repkes en Johanna (Anna) Christina Broekman. Na de dood van haar vader woonde Annie met haar moeder in de Lange Hezelstraat. Haar moeder bleef weduwe en had de zorg voor haar enig kind Annie en voor de stalhouderij en het café. Op de 22e februari 1944 mocht Annie na het luchtalarm naar haar schoolvriendin Willy Stapper aan de Zeigelbaan gaan. Daar is zij samen met de moeder van Willy –  Nolda Stapper – en haar twee kinderen Annie en Willy, en het dienstmeisje Riet Thus omgekomen. Drie weken lang heeft de weduwe Repkes vergeefs naar haar dochter gezocht.

Op de foto’s als 1e Oswald Wilhem Friederich Stapper dan zijn vrouw Arnolda Cornelia Maria Nolda Gruijthuijsen dan de broer van Nolda Johannes Arnoldus Maria Gruijthuijsen (1912-1944) daarnaast staat het vriendinnetje Annie Repkes en dan 1 van de dochtertjes Wilhelmina Augusta Maria Willy Stapper (1932-1944) en als laatste  Anna Wilhelmina Maria Anny Stapper (1934-1944)