Hermina Maria Volkers (1895-1980) was een ongetrouwde zuster van mijn Oma Johanna Wilhelmina Volkers  (1892-1973), wij kende haar als Tante Marie ze zat in een bejaardenhuis in Ermelo, ze staat hier op de foto met haar moeder Hermina Visser (1859-1955) . Wij woonde toen in Putten dat was rond 1960 en dan kwam Tante Marie lopende vanuit Ermelo naar Putten ze kwam dan bij ons een boterham eten moest eerst al haar pillen innemen voor ze aan het eten kon beginnen nou dat was een halve apotheek wat ze naar binnen moest werken vergde ook enig tijd. Maar naar geduldig wachten kon het eten dan beginnen.

Ik kon dan meestal vlug nog even een paar boterhammen naar binnen werken want ik moest weer op tijd op school zijn dat was toen nog half twee, Nadat Tante Marie haar eten op had ging ze even rusten zodat ze de terugreis weer kon aanvaarden maar de terugreis deed ze meestal met de bus 🚍 anders werd de voettocht teveel voor haar. Putten Ermelo was ongeveer naar het punt waar ze woonde zeven kilometer.

Tante Marie heeft vroeger toen ze nog jong was ik denk ergens 1930 wel op het punt gestaan om te gaan trouwen ze had verkering en ze waren inmiddels ook verloofd maar toen kwam haar vader plotseling te overlijden dat was Hendrikus Marius Volkers (1852-1930) en Tante Marie vond het nodig om te gaan zorgen voor haar moeder Hermina Visser haar moeder zat toen al in een rolstoel, ze hebben met hun tweeën moeder en dochter eerst nog in Oldebroek gewoond maar Hermina wilde terug naar Ermelo waar ze geboren was dus kwamen ze daar terecht in het bejaardenhuis. Hieronder een foto van Marius en Hermina en Tante Marie 

Marius en Hermina hadden vroeger een kruidenierswinkel in Wezep. Ik kan me nog herinneren dat mijn vader ooit een keertje vertelde dat ze in de oorlog in Oldebroek een keertje achter het huis zaten van Johanna Wilhelmina Volkers en Johannes Dickhof (1890-1969) die hadden een bakkerij in Oldebroek dat waren de schoonouders van mijn vader. Hij vertelde er kwam een vliegtuig overvliegen en die liet plotseling een bom vallen wel een eind bij ons vandaan maar Oma Volkers zat in de rolstoel en ineens kon ze weer lopen het ging zelfs nog snel ook, wij konden haar geen eens bij houden. Hieronder staat een foto van de winkel in Wezep die van Marius en Hermina was. Op plaats waar deze winkel toen stond aan de Zuiderzeestraatweg in Wezep is nu nog steeds een winkel. 

Tante Marie had in 1910 of misschien wat later al haar eigen stamboom van de familie gemaakt, haar stamboom staat hieronder afgebeeld.