Op deze foto staat een zeer markante man Cornelis Smit 1944-2010 hij werd geboren op 14 juni 1944 (woensdag) in Rotterdam (Stadsdeel Overschie) Cornelis trouwde op 5 november 1964 (donderdag) in Schiedam met Martha J.C Poelstra (1943), Cornelis is in Schiedam overleden in het Franciscus Vlietland ziekenhuis in januari 2010 zijn leeftijd bij overlijden was 65 jaar. Cornelis was in zijn werkzame leven vrachtwagenchauffeur en later opzichter van een fietsenstalling.

Deze foto heeft jarenlang in het Schieland ziekenhuis in Schiedam prominent in de hal gestaan en gehangen en de gedachte erachter was: ook al heb je een handicap je kunt veel meer dan dat je denkt. Ik denk dat een hoop mensen daar een voorbeeld aan kunnen nemen want meestal als er iets dergelijks gebeurt denken ze dat het voorbij is.

Cornelis zijn onderbeen is in 1985 geamputeerd nadat hij vanaf een ladder was gevallen en zijn onderbeen op meerdere plaatsten had gebroken.

Na een aantal weken ontstond er koudvuur aan de open wonden die hij door deze botbreuken had opgelopen en besloot men om zijn onderbeen te amputeren.

Na een lange revalidatie heeft hij met een kunstbeen nog zijn motorrijbewijs weten te halen. Petje af hoor en heel knap.

Cornelis overleed in Januari 2010 door een acute ontsteking aan de alvleesklier.