Op de foto hierboven staan Jan Bosman (1902-1993) geboren op 27 april 1902 in en overleden 5 januari 1993 in. Hij trouwde op 16 juni 1927 (donderdag) in Elburg met Dirkje Hopman (1907-1990). Dirkje is geboren op 7 oktober 1907 en is overleden op 4 april 1990.

Beide zijn ze in Elburg geboren en overleden maar hebben in de tussenliggende tijd half Nederland rondgereisd omdat Jan banketbakker was Guus Bosman (1940) verteld het volgende, mijn Vader is in het bakkers vak gerold via de bakkerij van een broer van Opa Aart Bosman in Elburg dit was Gerrit Bosman (1885-1962). Daarna heeft hij een tocht naar Indië gemaakt op een cruiseschip maar dat ging een beetje ten onder aan een stevige heimwee naar Elburg, hij was toen begin twintig. Later heeft hij gewerkt bij diverse banketbakkerijen, o.m. in Groningen en hotels, o.m. in Nunspeet “Hotel Ittman“. Hij heeft mijn Moeder leren kennen in Elburg, een dochter van Jan Hopman, die getrouwd was met Dirkje Militie, die in 1926 is overleden in Elburg.

De naam Militie klinkt redelijk apart. Mijn Vader en Moeder zijn toen een reeks banketbakkerijen begonnen o.m. in Zwolle, vlak bij de Sassenpoort beter bekend onder naam Norp zit daar nog steeds, waar ik geboren ben. Aart mijn broer is in Groningen geboren en toen werkte mijn Vader bij banketbakkerij Crebas (Deze Bakkerij zit nog steeds in Groningen) Aart ging in de jaren 50 in Groningen studeren en ik was voorbestemd om de zaak over te nemen. Hieronder een artikeltje wat in de Zwolse Courant heeft gestaan over Norp

Toen is hij nog speciaal voor mij naar Den Haag gegaan waar hij een mooie zaak heeft overgenomen in de Javastraat (Maison Streng foto van streng staat hieronder). Ik heb daar de handelsschool gevolgd en daarna een jaartje bij Pa in de zaak gewerkt. Dat werd geen echt succes en aangezien ik goed kon leren ben ik mijn broer achternagegaan. Ze hebben op een gegeven moment de zaak verpacht aan iemand in Den Haag, ze hebben toen huis laten bouwen in Elburg, na ongeveer vijf jaar ging de pachter failliet en toen zijn mijn ouders weer teruggegaan naar Den Haag ze hebben de zaak weer opgebouwd en daarna verkocht en kwamen na een paar jaar weer terug naar Elburg om echt van hun pensioen te genieten.

Hieronder de trouwakte van Jan Bosman en Dirkje Hopman en van de winkel in Zwolle en van Maison Streng in Den Haag en de onderste foto is van Jan en Dirkje Bosman samen met hun twee zoons Aart en Guus.