Op de foto staan Jan Kamphuis 1911-1976 hij trouwde in de oorlog op 15 november 1941 (zaterdag) in Epe met Klazina Hendrika van Dragt 1919-2005 Jan werd 22 Juni 1911 geboren, hij kwam te overlijden op 7 juni 1976. 

Klazina werd op 21 december geboren in Epe aan de Vemderweg waar haar vader Hendrik van Dragt 1890-1964 een boerderij had. Klazina had zes broers en zusters dat was als volgt verdeelt ze had twee broers die waren ouder dan haar en Klazina was daarna het oudste meisje en daarna waren er nog vier meisjes. Klazina is overleden op 30 juli 2005.

Klazina haar moeder Johanna Gijzina Hendrika van Zuuk 1894-1928 komt plotseling te overlijden in 1928, dit was acht maanden na de geboorte van haar jongste zusje dit was  Woltertje van Dragt 1928-1983.

Alle meisje moesten ergens worden ondergebracht want Klazina haar vader Hendrik had door de week geen tijd om ook nog voor de meisjes te zorgen hij had het te druk op de boerderij, de twee oudste jongens konden wel op de boerderij blijven want die konden meewerken.

Iemand vertelde ons dat Klazina toen ze nog een meisje was van een jaar of 15 had zij zo’n heimwee naar huis had, dat ze van Apeldoorn terugliep naar Epe waar ze eigenlijk woonde.

Het gezin Kamphuis (Jan en Klazina) krijgen samen vijf kinderen. Het eerste kind is Jansje Kamphuis 1942-2013, daarna krijgen ze een zoon Hendrik Kamphuis 1946-2018, het derde kind is wederom een jongen Gerrit Kamphuis 1952-2009, dan het vierde kind dat is een meisje Hannie Kamphuis 1955 dat is ook de reden dat er een link is met de stamboom Hannie en ik Aart Bosman zijn getrouwd en dan is er nog een vijfde kind, dat is Gerrit Jan Kamphuis 1962-1962 helaas kwam Gerrit Jan een dag na zijn geboorte te overlijden.

Klazina en Jan hadden het in het begin van hun trouwen niet echt gemakkelijk, het was oorlog en haar man Jan moest naar Duitsland waar hij moest werken voor de Duitsers na een tijdje te hebben gewerkt voor de Duitsers wist hij terug te komen naar Nederland

Na de oorlog ging Jan aan het werk als betonvlechter ze hadden in het begin van hun trouwen in Hattem gewoond bij een zuster van Jan dit was Gerritje Hendrikje Kamphuis 1917-2009 daarna zijn ze verhuisd naar de Molenweg in Wapenveld daar zijn ze gaan wonen op de Flipberg zoals dat daar heet. In de begin jaren vijftig zijn ze weer verhuisd naar de Reigersweg in Wapenveld en omdat haar man last kreeg van het vocht in het huis in de bos.

Toen moest Jan ook stoppen met werken buiten zijn uitkering om gingen Klazina kranten bezorgen om wat geld extra te hebben. Toen kreeg Gerrit hun derde kind eind jaren zestig een ongeluk op zijn werk wat hem een dwarslaesie opleverde dit zette het gezin totaal op zijn kop. Gerrit ging naar een revalidatiecentrum na zijn verblijf in het ziekenhuis. Maar er was gelijk gezegd door de familie, Gerrit komt naar huis wanneer dat kan en dat is ook gebeurd in de begin jaren zeventig.

Klazina haar man is in 1976 overleden, Klazina zorgde toen met haar Zoon Henk en dochter Jansje voor Gerrit in 1983 ging het niet meer Klazina kon niet langer meer zorgen voor Gerrit toen is zijn zuster Hannie met naar man Aart terug gekomen naar huis en hebben de zorg voor Gerrit op zich genomen en voor Klazina, Klazina kon vanaf het moment wij er bij in zijn gaan wonen dingen gaan doen wat ze leuk vond bijvoorbeeld dagjes uit met haar kleinkinderen en naar familie toe Klazina is toch plotseling overleden op 30 Juli 2005 ze was toen 85 jaar oud. 

Op de foto’s hieronder staan als eerste Jan Kamphuis met zijn vrouw Klazina, tweede foto is Jansje Kamphuis, derde foto Henk Kamphuis, vierde foto Gerrit Kamphuis, vijfde foto Hannie Kamphuis,

Zesde foto is de geboorteakte van Jan Kamphuis en leert ons het volgende Jan is geboren ’s morgens om half twaalf in de gemeente Hattem in wijk B Getuigen waren Hendrik Wagtelenberg 29 jaar oud beroep Baggerman en Berend Borreman 60 jaar oud beroep Gemeente veldwachter