Welkom » Diverse Families » Familie Smit » Familie Smit/Polman

Op deze foto staat de familie Smit; van links naar rechts als 1e Hendrik Smit (1889-1965) Hendrik was Seinwerker bij NS hij is eervol ontslagen bij NS wegens invaliditeit en is daarna sigarenwinkelier geworden in Ermelo, naast Hendrik zit zijn vrouw Dina Polman (1886-1970), achter hun staan hun twee kinderen als 1e Everdina Dini Smit (1914-1974) en dan Gerrit Smit (1919-????) Gerrit was destijds rechercheur bij de beroemde “Baarnse Moordzaak”in de jaren ’50. Deze prachtige foto kregen wij van Patrick Smit hiervoor onze hartelijke dank.

Wij kunnen dit verhaal weer uitbreiden doordat een achterkleindochter van Dina en Hendrik Smit-Polman, kleindochter van Everdina (Dini) en Niek Lenstra-Smit deze pagina op internet zat te lezen, erg mooi natuurlijk en zo blijkt dat onze website toch gelezen wordt. Zij stuurde ons nog enkele foto’s van o.a. de sigarenzaak

Op de eerste foto staat de familie Smit/Polman voor de sigarenzaak en op de tweede foto staat Everdina (Dina) Smit met haar man Nicolaas Albert Lenstra hij heeft op 30-06-1966 een onderscheiding ontvangen: Orde van Oranje Nassau – Goud. Nicolaas was hoofdcommies bij de Raad van Arbeid te Amersfoort. en als laatste hun dochter Ineke.