Johan Bosman (1945-2021) werd geboren op 7 mei 1945 aan de Schoonderbeeklaan in Putten op dat zelfde adres zou op 15 november in 1946 zijn jongere zus Annemieke Bosman (1946-2015) ook worden geboren, een grapje thuis was altijd dat onze ouders 7 september 1944 waren getrouwd en Johan werd geboren op 7 mei 1945 het was allemaal een beetje krap maar het zou net wel net niet kunnen, onze ouders waren met dit grapje zeker niet erg blij en lieten dat dan ook iedere keer maar even duidelijk blijken.

Johan en de familie verhuisde ergens tussen 1946 en 1952 naar de verlengde Dorpstraat in Putten ze kwamen daar op het Puttertje te wonen naast buurvrouw Schuit. Aan de verlengde Dorpstraat daar werd ik (Aart) geboren in 1952 terwijl Johan en Annemieke al naar school gingen aan de Papiermakers straat. 

Vandaar zijn we weer verhuisd naar de Schoolstraat in Putten waar Johan en Annemieke naar de ULO gingen die recht tegenover stond aan de van Damstraat de school daar noemde men het de ronde koepel school.

Nadat Johan klaar was op de school is hij gaan werken bij de aannemer v/d Top die tegenover ons woonde in Putten en waar wij eveneens veel kwamen bij de familie v/d Top, Johan heeft daar gewerkt totdat hij in militaire dienst ging. Johan had trouwens dezelfde hobby als zijn vader veel voetballen hij speelde al bij de jeugd van de plaatselijke SDCP.

In de tijd dat Johan in militaire dienst zat zijn wij verhuisd naar Herwijnen toen hij klaar was met militaire dienst heeft hij nog een paar weken bij v/d Top in Putten gewerkt maar is toen ook naar Herwijnen komen wonen hij had inmiddels daar verkering met Jenneke waar hij later mee is getrouwd, Hij is toen gaan werken bij de kofferfabriek in Herwijnen van de familie v/d Horst, en Johan en Jenneke zijn 11 december1969 getrouwd in Herwijnen.

Toen was onze vader inmiddels trainer bij de plaatselijke voetbalclub Herovina, Johan voetbalde daar in het 1e elftal en hij ging toen ook van werk veranderen hij ging werken bij Durox steenfabriek die in Vuren stond wat een buurgemeente was hij werd vakbondsman daar tijdens zijn werkzaamheden bij de fabriek in Vuren.

Nadat hij bij de Durox fabriek werkzaam was geweest is hij gaan werken bij de van Vliet uit Arkel, daar moest hij leesmappen gaan rondbrengen dit werk heeft Johan een aantal jaren gedaan. Hij was toen inmiddels voorzitter bij de voetbalclub geworden.

Toen deed zich een mogelijkheid voor om een eigen zaak te kopen in Leerdam dit was een cafetaria na een ingrijpende verbouwing is hij daar samen met Jenneke aan de slag gegaan.

Genoeg meegemaakt daar, één keer overvallen daar en ook tijdens die overval beschoten waarvoor hij naar het ziekenhuis moest het had goed verkeerd kunnen aflopen. Eveneens tijdens zijn werk daar een hartinfarct gehad, toen waren voor Johan de werkzaamheden wel zowat ten einde Jenneke heeft het nog een tijdje voortgezet maar hebben toen uiteindelijk de zaak toch verkocht. 

Hieronder wat foto's van Johan. 

 

Johan Aart Bosman (1945-2021) IN MEMORIAM JOHAN BOSMAN Na een lang ziekbed is op 29 mei ons erelid Johan Bosman op 76-jarige leeftijd overleden. Johan is geboren in Putten en kwam in de zestiger jaren in Herwijnen wonen omdat zijn vader hier politieagent werd. Vader Bosman was trouwens ook een van de eerste hoofdtrainers bij Herovina. Johan speelde jaren in Herovina-1, maar de meeste sporen heeft hij verdiend met bestuursfuncties. Hij was dan ook in 1986 het eerste erelid bij Herovina. Johan heeft een aantal jaren de contributie opgehaald en vanaf 1969 kwam hij in het bestuur. Eerst was hij wedstrijdsecretaris en vanaf 1974 tot 1990 voorzitter, in 1982 was er 1 jaar onderbreking (Jan Spaan). Hij zei zelf altijd dat hij zijn voetbalcarrière opgeofferd heeft voor zijn bestuursfuncties. Nadat hij zelf stopte met voetballen is hij wel meer dan 10 jaar leider van het eerste geweest. In de periode dat hij een cafetaria had in Leerdam was hij minder bij Herovina betrokken. Toen hij gestopt was met werken is hij van 2008 tot 2011 ook nog ‘gewoon’ bestuurslid geweest. Totdat hij ziek werd ging hij samen met o.a. Leen van Leersum mee naar uitwedstrijden van Herovina-1 als vertegenwoordigers van het bestuur. Ook bij thuiswedstrijden namen zij de honneurs waar in de bestuurskamer. Tijdens zijn periode als bestuurslid zijn er heel veel grote gebeurtenissen geweest bij Herovina. Realisatie B-veld, nieuw trainingsveld, 2 keer uitbreiding van kantine, de bouw van kleedkamer 3 t/m 6, de bouw van de tribune. Op sportief gebied: kampioenschappen 1e klasse en hoofdklasse onderafdeling en dus promotie naar de grote KNVB en later 3 maal op rij kampioen tot aan de 2e klasse (toen één na hoogste in amateurvoetbal). Met Johan is een echte HEROVINAMAN heen gegaan. Wij wensen Jenneke, de kinderen en de kleinkinderen veel sterkte met dit verlies. V.v.Herovina