Op de foto staan Roelof Bosman (1911-1990) en Johanna de Haas (1919-2004) Roelof en Hanna gingen trouwen op 25 september 1941 (donderdag) in Oldebroek, Roelof en Hanna zijn na hun trouwen en na de oorlog gaan wonen in de van Kinsbergenstraat in Elburg naast Johannes Smit (1904-1973) de schoenmaker en Aaltje Bosman (1908-1982) de drie jaar oudere zuster van Roelof. Hanna is daar blijven wonen tot haar dood het huis is in middels verkocht.

Roelof is gaan werken bij zijn broer Aart Bosman (1914-2006) die een transportbedrijf had aan de haven in Elburg en goederen vervoerde voor van Gend&Loos, Hanna werkte vanuit huis zij maakte en herstelde kleren voor een vaste klantenkring in Elburg

Roelof had als hobby postduiven hij had zijn duivenhokken boven op zolder in hun huis aan de van Kinsbergenstraat, Hanna was bij het Leger des Heils en dan moest ze meestal op zondagavond even zingen op de Vischmarkt in Elburg.

Hanna en Roelof hadden twee kinderen, Hanna werd geboren in Oldebroek op 16 maart haar vader en moeder hadden daar een boerderij. Hanna had nog een zuster, ik weet nog dat de laatste paar jaren van het leven van haar vader en moeder hebben die mensen bij Hanna en Roelof in huis gewoond.

Bij ons thuis gingen wij altijd graag naar Hanna en Roelof toe, Hanna was een super aardig iemand en met Roelof mocht je altijd meerijden om wat vracht weg te brengen of met zijn zoon.

Roelof is overleden 28 februari 1990 (woensdag) in Heerde (Wendhorst) zijn leeftijd bij overlijden: 78 jaar oud, hij kon de laatste periode van zijn leven niet meer thuis wonen helaas. Hanna is overleden op 27 mei 2004 (donderdag) in Elburg haar leeftijd bij overlijden: 85 jaar oud. Beiden zijn ze begraven op de begraafplaats de Ekelenburg in Oldebroek.