Op de foto staan Henk Leusink en Gerrit Jan Bosman (1919-2002)

Mijn Vader Gerrit Jan Bosman (1919-2002) had een grote hobby en dat was voetbal, hij stelde zijn diensten erop in bij de politie waar hij werkte zodat hij kon voetballen naast hem staat Henk Leusink. En ik moet zeggen hij kon het spelletje ook goed, hij begon zijn voetballoopbaan bij ESC in Elburg, zoals op de foto hierboven afgebeeld mijn vader is diegene die zit.

Toen hij bij ESC voetbalde kreeg hij een uitnodiging om een keer bij het Zwolsche ZAC te komen voetballen om te laten zien wat hij allemaal kon. Men was van zijn optreden zo onder de indruk dat hij gelijk een uitnodiging kreeg om bij hen te komen voetballen maar helaas dat ging even niet door, hij moest rekening houden met de wens van zijn Vader en Moeder ” niet op Zondag voetballen”, helaas dat ging dus niet door.

Maar vrij vlug hiernaar brak de oorlog uit en zat mijn Vader in Den Haag hij was al opgeroepen voor dienst. De gehele oorlog heeft hij niet actief bij een club gespeeld in de oorlog heeft hij in diverse plaatsen gezeten door het gehele land heen, in 1944 ging hij zich vestigen in Putten op de Veluwe.

Vlak na de oorlog is hij gaan voetballen bij DVS in Ermelo, daarna in de begin jaren ’50 is hij gaan voetballen bij SDCP dat is in Putten waar hij eigenlijk ook woonde, hij stelde zijn diensten erop in bij de politie waar hij werkte zodat hij op zaterdagmiddag kon voetballen. Zijn vrouw Jannetje Dickhof  (1924-2005) leverde nogal eens commentaar op het feit dat hij ging voetballen, dan zij hij thuis dat hij dienst had en liep dan naar de bushalte die was bij ons om de hoek bij de Voorthuizerstraatweg in Putten en stapte daar dan op de spelersbus. Toen hij daar voetbalde tot eind jaren ’50 is hij ook diverse malen opgesteld in diverse elftallen van het gewest. In 1958 is hij gestopt als speler van SCDP en is trainer geworden bij Rood Wt 58 uit Veenhuizerveld dit was een buurtgemeenschap van Putten, Rood Wit was toen net opgericht en Gerrit Jan Bosman was de 1e trainer daar hij had zijn benodigde diploma’s gehaald bij de KNVB.

Vervolgens is hij trainer geworden bij Veluwse Boys in Garderen, daar is hij slechts 2 jaar trainer geweest omdat wij in 1964 gingen verhuizen van Putten naar Herwijnen deze plaats ligt in de Betuwe vlak bij Gorinchem, voordat wij daar kwamen was het het verzoek er al of hij trainer wilde worden van de plaatselijke voetbalclub Herovina. In 1972 werden de koffers en verhuisdozen weer ingepakt om te verhuizen naar Oldebroek hij is bij aankomst in Oldebroek de plaatselijke OWIOS gaan trainen, zoals het 2e elftal en later nog de jeugd. Naast zijn gewone voetballoopbaan heeft hij ook geruime tijd in het Politie elftal gespeeld van het gewest Arnhem. En in de jaren ’49 en ’50 heeft hij ook gespeeld bij het Nederlands Amateur elftal waarvan hieronder enige uitnodigingen staan

Foto’s hieronder. Zijn van wat oude elftalfoto's, actiefoto's, derde foto noemt men de voetbalvrienden in Elburg gemaakt in 1934 of 1935 en de laatste drie foto's zijn een trainersdiploma, en een verklaring en de laatste heeft betrekking op vergoeding.