Ook op 22 oktober werd Peter Smit geboren dat was in 1881 in Elspeet Gemeente Ermelo hierboven zijn geboorteakte helaas hebben wij geen foto van hem kunnen vinden, Peter was een zoon van Steven Smit (1841-1926) en Marrigje den Herder (1842-1904). Elspeet lag toen nog lekker verscholen in de bossen op de veluwe, nu is het een drukke toeristische plaats het plaatjes ligt tussen Nunspeet en Apeldoorn in en maakt deel uit van de biblebelt. Peter werkt net als zijn vader op het land bij de boerderij die ze hebben in Elspeet.

In 1909 gaat Peter op 21 augustus 1909 te Nunspeet trouwen met de toen 21 jarige Gerritje Beek  (1888-1964) (hieronder staat hun trouwakte, het gezin Smit/Beek zou tien kinderen krijgen waarvan er drie tijdens de geboorte of een paar jaar na de geboorte komen te overlijden en waarvan haast alle kinderen in directe omgeving of in Elspeet blijven wonen één meisje Fennetje Smit (1929-2012) gaat verder weg wonen zij gaat verhuizen naar Eerbeek maar nog steeds niet ver weg van Elspeet.

In de begin jaren '70 heb ik in Vierhouten gewerkt (dit is ook een buurgemeente van Elspeet en Nunspeet) bij Grand Hotel de Mallejan toen was het toerisme net een beetje aan het komen daar, deze zomer ben ik daar nog een keer geweest erg druk uitpuilende campings maar bovenal erg gezellig.

Hieronder de trouwakte en overlijdensakte van Peter Smit.