Foto hierboven is van Jantje (Jentje) Bosman (1895-1954) zij werd geboren op 20 oktober 1895 (zondag) in Elburg, ze was het eerste kind wat er werd geboren bij het gezin van Opa en Oma Bosman.

Jentje trouwde op (13 april 1933) (donderdag), met Dirk Dewis Top (1866-1935), Jentje was bij Derk eerst huishoudster geweest en is daarna met hem getrouwd,

Derk was eerder getrouwd geweest met Arina Martens (1864-1926), Arina is geboren in Wedde Groningen en getrouwd op 29 september 1904 (donderdag) in Elburg met Derk Dewis Top samen kregen ze twee kinderen de eerst was een meisje deze werd in Heiloo geboren op 4 november 1905 maar was bij de geboorte al overleden, drie jaar daarna werd een jongen geboren   Egbert Jan Willem Top (1908-1968) over Egbert Jan was er tot nog toe weinig terug te vinden maar het volgende hebben wij inmiddels gevonden. Egbert Jan kwam in 1968 op 20 april bij een ongeval om het leven in Hilversum, Egbert Jan was 19 januari 1937 (dinsdag) in Amsterdam getrouwd met Suzanne Elisabeth Haaksma (1908-1985) uit dit huwelijk werd één kind geboren een meisje Els A.C Top helaas weten wij tot nog toe weinig van.

Egbert Jan was van beroep Bankdirecteur en Jurist verder hebben wij nog gevonden dat hij op 16 november 1959 is gescheiden van Suzanne Elisabeth Haaksma in Amsterdam. Wij hebben hieronder nog een paar documenten staan zoals een overlijdensadvertentie en een persoonskaart van Egbert Jan. 

Hieronder staan de geboorte akte’s van beide kinderen, en de kennisgeving in de krant destijds van het huwelijk van Jentje en Derk.

Helaas kwam Dirk kort na het huwelijk te overlijden Jentje kon daar niet echt overheen komen. Dus is de gehele familie bij haar ingetrokken in het huis aan de Zuiderzeestraatweg in Oostendorp. Dirk had eerst aan de andere kant van Elburg richting Doornspijk een huis daar was Jentje huishoudster hij heeft toen het huis aan de Zuiderzeestraatweg laten bouwen waar ze toen samen zijn gaan wonen Dirk was architect als ik mij nog goed kan herinneren. Dirk en Jentje hadden geen kinderen. 

Hieronder staan de geboorte akte’s van de kinderen die Dewis had samen met Arina Mertens de trouwakte met Arina en het krantenbericht dat Dewis ging trouwen met Jentje Bosman, verder de overlijdensakte’s van deze personen.