Op deze foto staat Wijnie Smit (1946-1994) Wijnie werd geboren in Elburg en was het enige kind van Johannes Smit (1904-1973) Aaltje Bosman (1908-1982) de familie Smit hat een schoenmakers bedrijfje aan de Kinsbergenstraat in Elburg, de meeste mensen van de familie Smit in Elburg waren schoenmaker.

In 1994 kwamen Zes leden van de Christelijk Gemengde Zangkoor de Lofstem uit Elburg om het leven bij een busongeluk in de omgeving van het Duitse Regensburg. De bus waarmee het koor op weg was naar Wenen, reed achter op een vrachtwagen met boomstammen

Er waren bij het ongeluk verder 39 gewonden, waarvan een aantal zwaargewond waren en voor hun leven werd gevreesd, onder de doden was Wijnie Smit vast lid van het zangkoor zij maakt samen met haar man Jan Lipke 1939 de reis naar Wenen waar ze een drietal optredens zouden geven. Zoals ze dat al enige jaren deden vlak voor de kerstdagen.

Het ongeluk vond plaats om 9:30 ’s morgens in de omgeving van Regensburg, het ongeluk kon gebeuren omdat de weg daar omhoogloopt en de bus daarachter op een vrachtwagen geladen met boomstammen reed. De bijrijder van de bus was bezig met het zonnescherm naar beneden te halen waardoor de chauffeur van de bus afgeleid was en niet zag dat hij harder reed dan de vrachtwagen die reed ongeveer 60 km per uur, op het laatste moment wilde de chauffeur van de bus uitwijken maar dat ging maar gedeeltelijk goed.

Daardoor gingen er nog behoorlijk wat takken en boomstammen door de voorruit van de bus, 1 van de passagiers zegt later ik zag het fout gaan ik gaf een gil van “kijk uit de bomen” Pas toen stuurde de chauffeur iets naar links maar dat was te laat, de uitstekende stammen boorde zich gelijk door de rechter voorruit van de bus, alle mensen die daar zaten waren op slag dood, waaronder mijn nicht Wijnie Smit. Wijnie liet een man en 4 kinderen achter. 

Hieronder nog een paar foto's van Wijnie: de 1e foto is haar trouwfoto daarna een foto die bij ons thuis werd gemaakt van links naar rechts Wijnie dan Aart Bosman en rechts Annemieke; de laatste foto van links naar rechts Annemieke Wijnie zit iets naar voren dan Gerrit Jan Bosman en als laatste Aaltje Bosman de moeder van Wijnie.