Dit is een foto van het 25-jarige huwelijksfeest van Dirk Smit uit Kampen, dit was 13 november 1949.

 1. Smit staat voor Tijmen Smit, de baas van de zaak, met de hoed op in de voorgrond. Tijmen Smit was mijn overgrootvader, de vader van Dirk Smit (mijn grootvader). Nu van links naar rechts:
 2. Gerrit Drenth (zoon van Aleida Catharina Smit (* 02-05-1896 Kampen - † 06-12-1932 Castricum (NH)) en Johannes Drenth –( *21-01-1896 Diever (D) - † 02-09-1944 Deventer))
 3. Ynze Conradi (staat op 25-jarig huwelijksfeest temidden van de familie Tijmen Smit, de lakenhandelaar, de groep rechts bovenin foto). Deze naam heb ik gereconstrueerd samen met Patrick. Als kind kende ik hem als Enze. We hebben hem nog niet in onze familie kunnen plaatsen. Ik kan me alleen maar voorstellen dat het een aangenomen kind is in de familie Tijmen Smit (broer van mijn grootvader).
 4. Tijmen Smit * 03-09-1925, † 14-01-1959 (mijn vader, zoon van Dirk, kleinzoon van baas Tijmen Smit),
 5. Tijmen Smit * 06-06-1937 Kampen - † 30-06-2007 Kampen (zoon van Tijmen Smit, de lakenhandelaar/sigarenmaker, kleinzoon van Tijmen Smit de baas van de zaak)
 6. onbekend persoon, ik ken hem van mijn jeugd, zou het Jaap Broek kunnen zijn? Jaap Broek is de zoon van mijn grootmoeders (Willempje van Dijk) zuster (Ali van Dijk), genoemd naar zijn vader Jaap Broek de bruggewachter van de Kamper brug.
 7. De grote baas, mijn overgrootvader Tijmen Smit - * 26-10-1869 Kampen - † 19-10-1955 Kampen.
 8. Dirk Smit - * 12-07-1901 –† 6-09-1964 mijn grootvader, die zijn vader Tijmen Smit (hoed) opvolgde als baas van de Fa. T. Smit, Voorstraat 6 te Kampen.
 9. Hendrik Smit - * 10-07-1894 Kampen – † 02-12-1968 Kampen, de zoon van de baas.

Dit is de loodgieters werkplaats van Dirk Smit die was getrouwd met Willempje van Dijk verder staan vanaf links op de foto Gerrit Drenth dan Enze Conradi daarnaast Tijmen Smit en dan Dirk Smit, hendrik Smit en Laurens Smit de man met de hoed is de oude baas Tijmen Smit.

 1. Achter de werkplaats van loodgietersbedrijf T. Smit aan de Voorstraat 6 waren de overblijfselen van een Joods badhuis (misschien nog functioneel tot de tweede wereldoorlog). Ik heb die plek met mijn kinderogen gezien en mijn familie vertelde mij dat dat een Joods badhuis was (geweest). Het was het achtergedeelte van het gebouw.
 2. Greetje Mechanicus heeft bij mijn grootouders Dirk Smit en Willempje van Dijk ondergedoken gezeten onder de schuilnaam Greetje Wever op Voorstraat 6. Zij is geholpen te ontsnappen uit de Amsterdamse Schouwburg waar een zeer grote groep Joodse mensen waren bijeengeschraapt door de Duitsers om getransporteerd te worden. Zij is de enige van de familie Mechanicus die dit avontuur heeft overleefd. Mijn grootouders hebben haar in een gewone schoolklas (waarvan de onderwijzer een vriend/ dan wel veilig met dit grote geheim was, ik vermoed dat dat Hennephof was).

De dochter van Greetje Mechanicus is Serah die jij in de website noemt (Gaon-Bonnevits). Serah heeft nog contact met Laura Kloprogge-Vink, dochter van Annie Smit (mijn vaders zuster). Laura’s vader Rien Vink heeft alles geprobeerd om met Geertje in contact te komen, maar zij was totaal onbenaderbaar en heeft nooit haar verleden verteld aan haar dochter Serah.

Dit is de huwelijksfoto van Dirk Smit en Willempje van Dijk uit Kampen 13 november 1924 dat was de huwelijksdatum.

Als deze foto's werden ons aangeleverd door Dirk Reinhold Smit hier op de foto met zijn echtgenoot Jim Stanford Dirk staat links op de foto tussen hen in de nieuwe (volledig) electrische auto. Dirk is woonachtig in Engeland, hartelijk bedankt voor de foto's ik zal het nog verder uit werken