Deze foto hebben wij van Arent thoe Boecop. Het zou zo Opa Bosman kunnen zijn die onder de Vischpoort door komt rijden maar dat kan niet want Opa Bosman liep altijd naast het Paard en zat nooit op de bok want dan werd het paard te moe.

Maar toch kwam denk ik dat hij zo rond 1900 met paard en wagen richting de haven ging om zijn vrachtje vis op te komen halen, maar het zou ook johannes Bosman kunnen zijn die woonde net onder de poort door daar had je ook de achterbuurt zoals men dat toen noemde. Dit is het Franse pad dit zit net voor de poort.

 

Hier nog een foto van de achterbuurt zoals men dat toen noemde in Elburg. Op de foto staan de kinderen die daar toen woonde.

Aan de linkerkant staat een zuster van mijn vader met hem op de armen zoals mij is verteld, of het helemaal waar is weet ik niet, wat ik wel weet is dat zijn zusters voor hem zorgde en later werd hij naar Hotel Kleijkamp gebracht een zuster van Oma Bosman was getrouwd met de eigenaar van dit Hotel. Mijn Opa en Oma woonde toen aan het Franse Pad in Elburg ze zijn later verhuisd naar de Zuiderzeestraatweg in Oostendorp hier trok de hele familie in bij hun oudste dochter Jentje Bosman (1895-1954)